Francesinha -- or little french girl, in English.The very traditional Portuguese sandwich, meat packed, cheese covered and doused in a hot rich sauce. They say it's an adaption of the french croque-monsieur to the Portuguese taste, hence it's name. Although it has spread all over the country, Porto -- and it's close surroundings -- is the traditional area of the Francesinha, however the best one I've ever had is little further north, in Braga.
Taberna Belga serves the best Francesinha I've ever tried in my life. You have to go there and try it for yourself. It's the best one ever. But be prepared to wait, because Taberna Belga always has a line at the door. ALWAYS, even though this restaurant is huge, and it has a LOT of tables it is always completely full. For lunch, or dinner. And unless you go super early or really late -- as we did -- you are going to wait. But trust me, it will be completely worth it.
This Francesinha is slightly different form the ones you eat in Porto -- and astonishingly different form the kind you can find here in Lisbon -- because the sauce is different. It's much richer, and ticker and intense. You can tell from the picture that even has a brighter red shade. It is very velvety and extremely of flavorful. I've been told that not everybody likes it because it has a stronger tomato base, and therefor it tastes more like tomato -- It reminded me of a lighter pizza sauce.The sauce was not spicy at all, contrarily to the Francsinha you eat in Porto who's sauce is always always hotter than hell.
Usually I'm not able to eat one whole franchise on my own. It's just too much food -- but I ate the whole thing. And it was a very hot summer day! To help the Francesinha go down -- and to tone down the heat -- we order a really cold La Trappe Quadrupel, a Dutch dark strong beer. Oh yeah, Taberna Belga serves a variety of unusual beers. I'm usually not very fond of this type of beers but this one, because it has a nuttier flavor complements really well the richness of the Francesinha sauce.
Adoro! Que bom aspeto! Beijinhos*
ReplyDeletePor acaso não sou fã de francesinha, demasiado picante para mim ahah mas que tem bom aspeto tem!
ReplyDeleteBeijinhos, Catarina | Blog // Instagram // Facebook // Bloglovin’ // Youtube
Ta como disse no texto, estas ao contrario das "tradicionais do porto" não são picantes!
DeleteNunca gostei de francesinha! No entanto acompanhei muitas vezes o namorado a comer na Taberna Belga porque ele adorava. Eu comia o bife que era muito bom. Desde que deixei de comer carne e peixe, experimentei a francesinha vegetariana e é uma das sete maravilhas! Agora sou eu que peço para ir lá comer! Foi preciso virar vegetariana para gostar de francesinha!
ReplyDeleteO único problema da taberna Belga é que não aceita reservas, e mesmo tendo dois restaurantes (relativamente perto um do outro) e bem grandes tem sempre, sempre fila! Não é boa ideia ir para lá com muita fome, porque o tempo de espera vai fazer com que desespere!
https://jusajublog.blogspot.com/
o molho é divinal!
DeleteGosto de francesinha e levo a sugestão!!! Bj
ReplyDeleteA Taberna Belga é excelente! Só fui uma vez mas quero muito voltar!
ReplyDeleteBeijinho, Ana Rita*
BLOG: http://www.margheritablog.com/ || INSTAGRAM: https://www.instagram.com/rititipi/ || FACEBOOK: https://www.facebook.com/margheritablog/
Francesinhas são mesmo a minha perdição .
ReplyDeleteHum, que parece ser bastante boa, confesso que nunca foi comer a esse lugar
ReplyDeleteBeijinhos
Novo post //Intagram
Tem post novos todos os dias
Wowwww, delicioussss!!!
ReplyDeleteHum parece delicioso!
ReplyDeleteBeijos
Jana Makes Esmaltes e Cia
Instagram
Facebook
foi incrível eheheh :)
ReplyDeletepor caso já provei e come-se mega bem!
NEW BRANDING POST | BELLISGIRL: JEWELLERY IS UNISEX!!
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Que aspeto divinal.
ReplyDeleteAi Senhooor ! Que delícia que isso parece ser !
ReplyDeleteMorro de vontade de ir nesses lugares que você posta kkk.
Beijo lindona !
| Afonso Padilha . Detalhadamente - Instagram |
| O Blog Que Não é Blog - Instagram |
| Afonso Catioro - Instagram |
| O Blog Que Não é Blog |
É que não gramo nada com a Francesinha da Taberna, mas no entanto adoro a da Real Taberna também em Braga :D
ReplyDeleteBeijinhooo
Ritissima Blog
Wow that looks so good!
ReplyDeleteHum.. Francesinha... Adoro! Mas eu cá gosto delas "bem temperadas"
ReplyDeleteBeijinhos!
In Beautyland
Eu gosto tanto de francesinha!!
ReplyDeleteNice! I would eat one whole one too. Looks so delicious.
ReplyDeletewww.fashionradi.com
Gosto tantooooooo de francesinha :D
ReplyDeleteDREAMS OF A PRINCESS
That looks so delicious! xo, Biana -BlovedBoston
ReplyDeleteSomos grandes fãs de francesinhas!!
ReplyDeleteBeijinhos.
http://www.opecadomoraemcasa.pt/
Não sou adepta de francesinha mas gostei do post
ReplyDeleteBeijinho,
O Mundo da Pequenina
Tenho imensa vontade de ir experimentar essa francesinha, mas nunca mais vou até Braga e confesso que as filas de espera que dizem haver me desmotiva um pouco! Mas tem tão bom aspecto. :)
ReplyDelete--
O diário da Inês | Facebook | Instagram
Detesto ovo fortemente, mas devo confessar que tem uma bela cara esse sanduiche!
ReplyDeleteHey, Missmoon | por Neila Bahia
moda, livros lindos, além de dicas para cuidar
da espiritualidade e para tornar o cotidiano incrível.
www.heymissmoon.com
Hum adoro, fiquei com água na boca.
ReplyDeleteBeijinhos
http://virginiaferreira91.blogspot.com
Parece muito bom esse prato.
ReplyDeletebig beijos
www.luluonthesky.com
É mesmo, mesmo bom :D
ReplyDeleteNEW GET THE LOOK POST | A DRAMA CALLED: I DON'T KNOW WHAT TO WEAR IN THE FALL.
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Nunca lá fui, mas já ouvi falar muito bem e com todo esse entusiasmo da tua parte admito que fiquei curiosa! :)
ReplyDeleteE eu adoro Francesinhas!
ReplyDeleteFico com a tua deliciosa sugestão!...
Beijinhos
Ana