Portugalia -- the beef institution of Lisbon. If there is an iconic place to go and have a nice stake, fries and yummy buttery sauce it's Portugalia.
90 years ago, when it first opened, Portugalia was a bear factory and a beer-house -- place where you'd go to have a few beers, have a good time and eat some good stakes and amazing sea-food.
With the passing of time, it has evolved to a nice sit down restaurant, with locations, and more recently it has even franchised allowing you to eat some of it's famous dishes at some malls around Lisbon.
The oldest restaurant is in the heart of the city, right along one of the main streets of Lisbon -- Av. Almirante Reis. And it's a restaurant full of charm. An old building, with big windows and big doors. Just stunning. It's actually the original location of the factory and of the pub. If you haven't yet, you must visit it.
I'd say that there are 3 dishes that you really need to try here :
- the very traditionally Portuguese Açorda, a dish made with bread and prowns. Really creamy and full of flavor.
- the also very traditional Bacalhau à Bràs , with shredded codfish, shoestring potatoes, and onions all bonded with eggs. Amazingly creamy and delicious.
- And of course: their very famous Bife à Portugalia. A stake (you can chose beef, pork or chicken) with their traditional -- and secret -- sauce. And this is what I always have. Always, of course, with a nice cold draught beer.
The stake is served in a clay dish, covered with this shinny, velvety, yellow sauce perfect for you to deep your fries or a nice piece of bread. I always ask for mine medium-rare and of course with a fried egg. It's so tasteful and yummy and make me melt on the inside.
Come_se muito bem! Bj
ReplyDeleteEpá estive em Lisboa e não fui aí....
ReplyDeletePara a próxima já sei xD
Agora há algum tempo que não vou à portugalia, acho caro e pouca comida ahaha
ReplyDeleteRespondendo ao teu comentário, eu quando vi a base até me assustei com a cor ahaha mas a sra quando colocou no rosto, realmente correu bem, e eu não sou morenaça mas também não sou um fantasma :P
Quanto a produtos, só conheço mesmo a base e gosto mesmo. Quando fui comprar a sra colocou-me também um creme que, no momento, gostei bastante, mas só usei ali. Tenho também muita curiosidade nos batons ;)
Felizmente já não é só em Lisboa :D Já comi na Covilhã e é muito bom!
ReplyDeleteUltimamente têm-me pedido dicas sobre o que fazer/onde comer etc em Lisboa... E eu que só no máximo 5 vezes ;) Da próxima vez que perguntarem vou lembrar-me deste post! Beijinhos
ReplyDeleteE são ótimas cores de transição eheh :)
ReplyDeleteai nossa! que bom aspeto :D
NEW OUTFIT POST | SEPTEMBER, THE MONTH OF THE CHANGE. :’)
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Já ouvi falar e realmente parece uma ótima sugestão :)
ReplyDeleteSweetie
It sounds like you had a great time. I've never been there.
ReplyDeleteJennifer | Mrs Q Beauty
Para mim por acaso não :D Adoro setembro!
ReplyDeleteIgualmente, querida :*
NEW OUTFIT POST | ANYWAY FOR THE NEXT SEASON IS JUST THAT (FOR NOW!)
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Omg this looks so mouth-watering...
ReplyDeleteBLOG | INSTAGRAM | BLOGLOVIN
Adoro ir à Portugália, nunca me desiludiu. :)
ReplyDeleteUm beijinho,
http://myheartaintabrain.blogspot.com
Adoro ir à Portugália, nunca me desiludiu. :)
ReplyDeleteUm beijinho,
http://myheartaintabrain.blogspot.com
Adoro a Portugalia! O preço é óptimo para as porções e é tudo tão delicioso!
ReplyDeleteTHE PINK ELEPHANT SHOE
Eu faço parte daquela minoria em que já experimentou esse bife e não achou nada de especial, haha. Posso ter tido azar com o sítio onde fui ou com quem o fez.
ReplyDeleteBeijinhos
littlewonderlandxo.blogspot.pt
Adorei seu post com essas belas sugestões.
ReplyDeleteBeijos
Jana Makes Esmaltes e Cia
Instagram
Facebook
I am vegan, so the food - not for me. But I love Lisbon, and "Portugalia" means "Portugal" in my language.
ReplyDelete